Tuesday, June 26, 2012

MASA YANG TAK KEMBALI!

Sesiapa sahaja yang waras akan menerima segala perubahan yang mendatangkan kebaikan kepada semua. Itu maksud yang amat jelas wujud di kalangan warga penguatkuasa.

1. Saya kekal akan di anggap paling dayus kerana menyuarakan pendapat hanya di dalam laman blog ini. Mungkin di anggap pengecut juga. Tapi kepada yang rasa jantan, saya menerima apa sahaja bentuk undangan atau perbincangan berkaitan hal ehwal penguatkuasa.

2. Perubahan? Berlaku pada siapa? Padang kawad? Cat bangunan? Atau jumlah orang yang memakai pangkat atau di naikkan pangkat lagi?

3. Sampah? Apa guna tukang pembersih yang di lantik dan di bayar berjuta ringgit untuk menjalankan tugas pembersihan?

4. Dasar? Berlaku kerana siapa? Setiap kali ada bos baru? Bertukar menteri? Atau kerana saiz pakaian seragam?

5. Cabar? Ya saya mencabar sesiapa sahaja untuk membuktikan peranan mereka dalam mengatasi masalah jiwa dan pengertian siapa majikan dan siapa yang di gajikan atau siapa yang datang hanya menambah bilangan yang tidak membawa sebarang perubahan pun.

6. Ilmu? Siapa sebenarnya yang berilmu? Mengambil langkah memenuhkan ilmu di dada masing-masing dan meninggalkan orang lain dengan perasaan bongkak! Berapa ramai yang benar-benar dapat ilmu penguatkuasa?

7. Tipu? Ya! Kita terus menipu orang lain dengan harapan palsu. Itu lah untungnya jadi bos! Orang lain harus percaya dan dengar sahaja.

Published with Blogger-droid v2.0.5

No comments:

Post a Comment