Saturday, August 11, 2012

KAMI TAULAN ANDA! APA KESUDAHANNYA?: PENGUATKUASA DBKL


Kepada yang masih sakit hati dengan tugas bazar ramadahan, cuti raya, persiapan raya harus banyak-banyak bersabar. Selepas hari raya ini kita akan sambut merdeka. Pasti kita terlibat dengan sambutan dan perarakan. Dimasa yang yang sama, ada pertubuhan bukan kerajaan NGO sebanyak 26 jenis persatuan akan berhimpun di Dataran Merdeka bagi tujuan menuntut janji dari Kerajaan Barisan Nasional. Dengan slogan #JanjiBersih.

Itu yang bakal berlaku beberapa hari selepas Hari Raya Aidil Fitri. Selepas sambutan Hari Kebangsaan dan perhimpunan #JanjiBersih kita akan samput Hari Penguatkuasa DBKL pada 15 September pula. Itu pun jika kerajaan tak berubah pada 16 September yang telah di jadikan cuti umum.

Ada saya tertinggal apa-apa aktiviti lagi? Perbatisan Harian yang wajib buat pada pagi dan petang? Pada yang berkenaaan sahajalah, kerana bukan semua wajib hadir! Yang tiada kepentingan tu kena faham dan hadirlah! Perbarisan Mingguan? Perhimpunan Bulanan?

Bawa bertenang, ini bukan provokasi, cuma minta kita sama-sama berfikir. Siapa sebelah kita, siapa depan dan belakang kita. Harus hati-hati kerana sejak dulu memang dinding, batu, kayu, kipas boleh bercakap!

Betul kan?

Posted via DraftCraft app

No comments:

Post a Comment