Saturday, August 11, 2012

PENGUATKUASA DBKL DI CABAR LAGI! #janjibersih


Program oleh 26 NGO yang akan berhimpun di Dataran Merdeka pada 31 Ogos ini benar-benar membuat saya terharu! Kami penguatkuasa pasti menjadi bahan tempur oleh pihak yang berkaitan. Pasti kemeriahan berlaku lagi. Walaupun kerosakan dan kemusnahan yang berlaku pada 28 April 2012 masih segar di ingatan.

Perang yang berlaku semakin memuncak, cuti di catu, arahan menidakkan cuti di buat dengan pelbagai alasan dan helah. Saya tidak berdengki dengan pegawai atasan atau sesiapa sahaja yang menpunyai ikatan persaudaraan atau perkauman atau berpuak mengikut negeri masing-masing. Ini pekerjaan saya, ini rezeki yang saya pilih.

Elaun Penguatkuasa pun tak mampu nak beri, masih sanggup angkat muka depan seluruh kakitangan penguatkuasa. Elaun itu bukan janji politik, tapi HAK! Penguatkuasa DBKL tidak terbentuk dengan kuasa politik mana-mana logo parti. Tapi bermula sebagai kerajaan atau lebih tepat sebagai pihak berkuasa tempatan. Mengapa pihak pengurusan tertinggi tidak dapat membezakan jenis perkhidmatan atau jenis-jenis elaun yang hak dalam perkhidmatan awam?

Hanya di fikiran, seramai 2000 penguatkuasa yang berkhidmat di Jabatan Penguatkuasa adalah tidak layak naik pangkat! Hanya 7 orang luar layak menjawat jawatan pegawai. Hebat bukan? Saya bukan fitnah! Ini benar berlaku!

Mustahil 2000 orang penguatkuasa di Jabatan Penguatkuasa adalah bodoh-bodoh semuanya. Jika benar mereka bodoh, maka yang melantik dan memilih mereka sebagai penguatkuasa itu adalah yang paling bodoh lah agaknya. Siapalah pula yang melantik semua penguatkuasa tersebut?

Jika waras, sila fikirkan sejenak. Terima kasih.


Posted via DraftCraft app

No comments:

Post a Comment