Thursday, September 11, 2014

Hari Penguatkuasa DBKL! Lahirnya sebuah Cinta?

Ada sehari setiap tahun. 15 September! Saya menyatakan rasa kagum pada pengurusan kerana tetap melaksana Sambutan Hari Penguatkuasa yang ke 45 pada tarikh tersebut.
Dah berulang kali saya nyatakan. Jangan di ubah walau sehari pun. Kekalkan sambutan tersebut pada tarikh yang sama setiap tahun. Sebabnya kita mahu hari tersebut menjadi tarikh yang 'keramat & sinonim' dengan Penguatkuasa DBKL.

Jika selalunya kita berkorban masa untuk hadir ke majlis orang lain, sambutan agensi lain, hari sukan untuk anak-anak kita, hari keluarga untuk suami atau isteri kita. Hari ini kita kena ubah tradisi & persepsi. Kita kena bawa mereka lihat Sambutan Hari Penguatkuasa di adakan. Kita kena bagitahu pada mereka kita ada hari yang di sambut pada setiap tahun.

Kita kena bagitahu suami atau isteri, bagitau pada mak dan ayah kita, bagitahu pada anak-anak kita. Kita kena ubah tradisi. Kita mesti berbangga dengan hari kita. Kita kena hebahkan bahawa kita berbangga menjadi Penguatkuasaan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur.

Disini kita semua bersaudara. Kita semua sebangsa. Kita adalah Satu!

Jika berkesempatan, kita bawa mereka saksikan Sambutan / Majlis Perbarisan Hari Penguatkuasa yang Ke 45 ini.

Kepada semua sahabat handai dan taulan. Saya mengucapkan Selamat Hari Penguatkuasa yang Ke 45. Semoga kita terus di berkati dan di rahmati..

Amin...

No comments:

Post a Comment